Auto Alex, lider pe piata de materiale de constructii din Banat, va implementa sistemul integrat de la Alfa Software Citeste mai mult: Auto Alex, lider pe piata de materiale de constructii din Banat, va implementa sistemul integrat de la Alfa Software

Companie de top din judetul Caras Severin, Auto Alex a ales trecerea la ERP-ul 100% online ASiS pentru a-si consolida in principal activitatile de vanzare si distributie a materialelor de constructii in partea de vest a tarii, dar si pentru gestionarea domeniilor secundare de activitate – service auto, panificatie si alimentatie publica (sala de evenimente, restaurante).

ASiS ERP
ASiS ERP

Cei de la Auto Alex sunt familiarizati cu ceea ce inseamna implementarea unui sistem informatic integrat si pregatiti sa depunem un efort sustinut impreuna cu echipa de implementare a Soft Net Consulting si cea de dezvoltare a Alfa Software. Ne dorim sa realizam cat mai multe automatizari, cu precadere in zona de WMS si retail.

Dorin Andreica, General Manager Soft Net Consulting

Decizia de a implementa ERP-ul ASiS s-a luat in urma unui proces indelungat de selectie care a insemnat prezentari succesive ale sistemelor informatice consacrate din Romania, discutii punctuale, centrate pe functionalitati ERP adaptate specificului companiei, liste de control ale punctelor cheie definite de fiecare departament in parte si nu in ultimul rand, verificarea referintelor din piata privind functionarea si flexibilitatea solutiilor ERP luate in calcul si calitatea serviciilor post-implementare.

Auto Alex utiliza un sistem ce nu mai satisfacea nevoile actuale si nici cele de perspectiva ale companiei. Programul anterior, utilizat timp de 7 ani, nu avea module de baza precum cel de retail si de personal-salarizare si deci, nu reusea integrarea tuturor departamentelor companiei intr-o baza de date unica.

Experienta cu programul anterior a determinat conducerea Auto Alex sa acorde maxima atentie procesului de selectie al unui nou sistem ERP, accentul punandu-se pe flexibilitatea sistemului ERP, pe capacitatea lui de adaptare si pe existenta unor aplicatii de core-business, care sa reuseasca sa acopere toate sectoarele de activitate din cadrul companiei.

ASiS ERP a demonstrat ca inglobeaza o vasta experienta pe partea de salarizare, ca a reusit integrarea unor lanturi mari de magazine intr-un timp record si ca are dezvoltate modulele de Service Auto si Horeca care sa asigure unificarea absoluta a tuturor informatiilor din compania Auto Alex intr-o baza de date unica.

Pe partea de retail, prin implementarea ERP-ului ASiS, Auto Alex va beneficia de coerenta in ceea ce priveste politicile de preturi si marjele de adaosuri in reteaua sa de magazine, automatizarea transferurilor intre gestiuni si optimizarea aprovizionarilor, livrarilor si transportului de marfa din depozite. In prezent, Auto Alex opereaza prin intermediul a 14 puncte de lucru (depozite regionale si magazine) din Moldova Noua, Oravita, Resita, Bocsa si Timisoara. De asemenea, are o retea extinsa de agenti de vanzari in partea de vest a tarii. Pentru forta de vanzari Auto Alex, s-a hotarat dotarea agentilor de vanzari cu tablete pe care se va instala aplicatia ASiSagent si care va facilita accesul acestora in timp real la informatii privind stocurile, limitele de creditare, istoricul clientilor alocati, etc. E important faptul ca ASiSagent e conectata in timp real la baza de date unica deoarece aprovizionarea magazinelor si onorarea comenzilor clientilor formulate prin agenti se fac din aceleasi depozite, ceea ce asigura cunoasterea reala a stocului oricand, existenta unui sistem automat de rezervari de stoc pe masura inregistrarii cererilor in sistemul ERP (prin agenti, la magazine) si a aprovizionarii cu marfa bazate pe setarea unor limite minime de stoc. In depozite, pentru a avea rapiditate in manipularea marfii, se are in vedere introducerea etichetelor cu coduri de bare in vederea gestionarii logistice a celor peste 10.000 de repere vandute si distribuite de Auto Alex.

La Auto Alex, pentru partea de retail, in ASiS ERP, categoriile de preturi si discounturi se vor seta de la sediul central, de unde se propaga automat in sistem si pot fi vizualizate de agentii de teren sau de catre personalul din magazine.

De asemenea, cei de la Auto Alex vor beneficia de un control strict al costurilor la nivel de magazine, agenti sau global prin rapoarte personalizate.

“Cei de la Auto Alex sunt familiarizati cu ceea ce inseamna implementarea unui sistem informatic integrat si pregatiti sa depunem un efort sustinut impreuna cu echipa de implementare a Soft Net Consulting si cea de dezvoltare a Alfa Software . Ne dorim sa realizam cat mai multe automatizari, cu precadere in zona de WMS si retail. Obiectivele Auto Alex de extindere la nivel national si de a deschide un lant de magazine de bricolaj sunt deja cunoscute. In acest sens, ASiS va asigura o mai buna circulatie a informatiei si un control sporit asupra tuturor fluxurilor operationale si in primul rand flexibilitate la schimbarile pietei. Consideram ca ASiS e solutia ERP potrivita pentru respectarea planurilor de dezvoltare ale companiei Auto Alex.” a declarat domnul Dorin Andreica, Director General Soft Net Consulting – companie care ofera servicii complete de implementare si post-implementare a ERP-ului ASiS pentru regiunea de Vest a tarii.

Auto Alex este principalul distribuitor de materiale de constructii in zona Banat. Prin intermediul magazinelor sale mai sunt comercializate produse de amenajari interioare si exterioare, electrocasnice, sobe de gatit, roabe si betoniere. De asemenea compania detine si un service auto care beneficiaza de echipamente de ultima generatie.

Auto Alex a inregistrat in 2015 o cifra de afaceri de peste 15 milioane de euro si are 130 de angajati.

Despre Alfa Software SA

Alfa Software S.A. este o companie cu capital 100% românesc, cu sediul în Zalău şi puncte de lucru în Cluj-Napoca, Baia-Mare şi Bucureşti. Alfa Software este producătorul soluţiei informatice ASiS şi Microsoft Gold Partner.Pentru mai multe informaţii, accesaţi pagina: www.asw.ro.

Citeste mai mult: Auto Alex, lider pe piata de materiale de constructii din Banat, va implementa sistemul integrat de la Alfa Software

No Comments

Leave a Comment